Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Karl-Markus Sei osaleb 2024. aastal FIA juunioride Euroopa meistrivõistlustel

Karl-Markus Sei teeb 2024. aastal kaasa täishooaja FIA juunioride Euroopa meistrivõistlustel (FIA Junior ERC) ja plaanib selles sarjas oma varasema kardisõidukogemuse ära kasutada. 19. aastane Sei tegi  esimese stardi FIA Junior ERC sarjas möödunud hooaja Liepāja rallil, kus sõitis mitmel korral välja katse TOP4 aja. Karjääri esimene ERC juunioride etapp jäi kahjuks üheksandal katsel pooleli.

ERC Junior kalendrisse kuulub aastal 2024 kuus etappi, millest esimene sõidetakse 12.-14.aprillini Ungari kruusal, kus ajutiselt on Sei kaardilugejat asendamas Tanel Kasesalu. Koduteedel saavad Sei ja tema regulaarne kaardilugeja Martin Leotoots võistelda juuli alguses, kui 5.-7.juulini sõidetakse Delfi Rally Estonia. Hooaeg lõppeb oktoobri keskel Poolas. Pooled hooaja etappidest sõidetakse kruusal ja pooled asfaldil. Hoolimata sellest, et Seil pole rallis asfaldil kogemust, on tal seda piisavalt ajast, kui ta võistles edukalt erinevatel Euroopa radadel kardiga.

"Suurimaks väljakutseks on tõenäoliselt asfaldirallid, sest ma pole kunagi varem asfaldiseades autoga võistelnud. Kui aga legend on korras, siis ei tohiks suuri probleeme olla, sest ma olen kardiga sõitnud 12 aastat. Pidasime kõige mõistlikumaks valida Junior ERC sari, sest oleme Peugeot’ga Eestis sõitnud juba kaks aastat ja usume, et Euroopas sõites saame edasi areneda. Eelmisel aastal oli meil Liepajas korralik kiirus ja mõned vaheajad isegi päris head. Kahjuks ei õnnestunud ükski katset päris hästi ja juba esimesel käisime teelt väljas. Pean ütlema, et konkurents oli üsna kõrge, kuna enamik võistlejaid on juba nelikveolistele autodele üle läinud, kuid see tihe konkurents sunnib mind ka kiiremini sõitma, nii et on hea, kui need mehed on konkurentideks,“ sõnas Sei ERC pressiteate vahendusel.

Miina Härma Gümnaasiumis õppiv Sei on seadnud kõrged sihid eelseisvaks Junior ERC hooajaks, seal hulgas hästi esineda eelpool mainitud hooaja neljandal Delfi Rally Estonia etapil. Karl-Markus Sei võistlusauto Peugeot 208 Rally4 valmistab ette suurte kogemustega ALM Motorsport.

"Meie selle aasta eesmärk on saada kasulikke kogemusi uutelt rallidelt, kus me pole varem sõitnud. Kui tunne on autos hea, siis proovime ka riskida ja suruda. Delfi Rally Estonia juunioride ERC kalendris olemine annab mulle kindlasti väikese eelise, sest suure tõenäosusega on mõned katsed sellised, mida olen varem kohalikel meistrivõistlustel sõitnud ja tean ka mida pinnase osas ees oodata,“ jätkas Sei.