Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Rally Estonia kuulub 2024. aastal autoralli Euroopa meistrivõistluste kalendrisse ja on tagasi WRC kalendris aastal 2025

  • Rally Estonia sõidetakse ERC 2024. aasta hooaja neljanda etapina 5.-7. juulini
  • 2025. aastal on Rally Estonia tagasi WRC kalendris
  • Võistluskeskus ja hoolduspark liigub nelja-aastase pausi järel tagasi Tehvandile, poodium jääb Tartu Raekoja platsile
  • ERC Rally Estonia piletite müük algab reedel, 24. novembril

Täna, 22. novembril avalikustas rahvusvaheline autoliit FIA autoralli Euroopa meistrivõistluste (ERC) 2024. aasta hooaja võistluskalendri. Seitsmeaastase pausi järel kuulub ERC kalendrisse ka Rally Estonia. Euroopa meistrivõistluste parimad võistlevad ERC hooaja neljandal etapil Lõuna-Eesti teedel 5.-7. juulini. ERC Rally Estonia on ka üks juunioride ehk JERC etappidest. Viimasel neljal aastal autoralli maailmameistrivõistluste paremikku võõrustanud Rally Estonia jaoks pole ERC sari võõras, sest hooaegadel 2014-2016 kuulus Lõuna-Eestis sõidetud tippvõistlus Euroopa meistrivõistluste kalendrisse. Aastal 2014 valiti Rally Estonia sarja uustulnukana ka ERC sarja aasta parimaks ralliks.

Kui toona oli ERC sarja promootoriks Eurosport Events, siis tänaseks on ERC sarja juhtimise enda alla võtnud WRC Promoter GmbH, kellega Rally Estonia on WRC aastatel väga tugevat koostööd teinud ja olnud MM-sarjas teenäitajaks. Rally Estonia meeskond on viimasel poolel aastal teinud koos WRC Promootoriga väga palju tööd selle nimel, et Rally Estonia edukas teekond saaks jätkuda ka tulevatel aastatel nii ERC kui ka WRC sarja etappide võõrustajana.  Rõõm on tõdeda, et Rally Estonia kuulub WRC sarja kalendrisse taas aastal 2025.

Urmo Aava, Rally Estonia direktor: “Meie jaoks on väga oluline, et oleme ligemale pool aastat töötanud selle nimel, et sõlmida WRC Promootoriga mitmeaastane kokkulepe, mis hõlmaks endas nii autoralli Euroopa, kui ka maailmameistrivõistluste etappide toimumist Eestis. Suured tänud kogu panuse eest nii WRC Promootorile kui ka Kultuuriministeeriumile, kes töötab välja uut Eestis toimuvate suurte rahvusvaheliste spordiürituste toetusmeedet.

ERC sarjas on järjest rohkem Rally2 autodega sõitvaid osalejaid ja usun, et järgmisel aastal on kodusel EM-etapil stardis ka päris palju Eesti võistluspaare, kes võistlevad Rally2 autodel. Tõenäosus, et mõni neist jõuab kolme parema sekka on väga-väga suur. Rally Estonial osalemine on hea võimalus noortele sõitjatele teha tiitlivõistlusel tugev tulemus ja võrrelda end Läti, Leedu, Soome ja teiste riikide tippudega. Ootan suure huviga, näen palju positiivset ja tahan ise ning loomulikult ka kogu Rally Estonia tiimiga panustada, et ehitada tulevikuks veelgi tugevam põhi MM-etapi korralduseks Eestis. Kõikidel rallisõpradel soovitan juba täna enda kalendris broneerida juuli esimene nädalavahetus ja omadele kaasa elama tulla, sest ERC Rally Estonia 2024 ootab teid!“

Iain Campbell, autoralli Euroopa meistrivõistluste juht: „Rally Estonia võitis oma esimesel FIA autoralli Euroopa meistrivõistluste aastal uustulnukana „Aasta ralli 2014“ auhinna ja on sealt edasi korraldanud edukalt WRC etappe, mistõttu on meil suurim hea meel juulis Eestisse naasta. Sarnaselt WRC sarjaga panustab Promootor ka ERC sarja kõikide oma ressurssidega ehk pakume katsetelt otseülekannet, taustalugusid ja rahvusvahelist kajastust. Konkurents on ERC sarjas ääretult tihe ja me saame seda kindlasti näha ka väga kiiretel Lõuna-Eesti teedel.“

ERC Rally Estonia 2024 piletid tulevad müügile Rally Estonia kodulehel www.rallyestonia.ee asuvasse e-poodi juba reedel, 24.novembril kell 10.00.

FIA autoralli Euroopa meistrivõistluste etapp ERC Rally Estonia 2024 sõidetakse Tartu ja Lõuna-Eesti teedel 5.-7. juulini. ERC Rally Estonia stardi- ja finišipoodium koos mitmekülgse meelelahutus- programmiga on jätkuvalt oma meelispaigas, Tartu Raekoja platsil ning võistluskeskust ja hooldusala võõrustab nelja-aastase pausi järel taas Otepääl asuv Tehvandi Spordikeskus.