Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

M-Sport Poola tegevdirektor Maciej Woda:“Tulla teiseks oma esimesel välisrallil ERC Junior klassis ja nii nõudlikul rallil nagu seda Ungari oli, on väga hea saavutus.“

Möödunud nädalavahetusel sõideti Ungaris autoralli Euroopa meistrivõistluste (ERC) avaetapp. Kolme võistluspäevaga tuli ekipaažidel läbida 13 kiiruskatset ja 192,43 katsekilomeetrit. 55 stardi saanud võistluspaari hulgas tegi esimese stardi väljaspool Baltikumi ka 17-aastane Jaspar Vaher. Kahekordse Estonian Junior Challenge sarja võitja ja Team Estonia Autosport 2024 liikme kõrval võttis koha sisse nelja Junior WRC etapi kogemusega Sander Pruul. Kui Pruuliga oli Vaheril varasemast kokkupuude juba olemas, siis täiesti uus oli kogemus M-Sport Poola meeskonnaga, kes valmistas ette eestlaste Ford Fiesta Rally4 võistlusauto.

Eestlased alustasid kruusal sõidetud võistlust kohe katsevõiduga ja püsisid ERC Junior klassi liidrikohal kuni kuuenda katseni, mil kahjuks parem esimene rehv lõhuti ja ligi kolmeminutilise kaotusega esikohalt kolmandaks kukuti. Eestlased jätkasid heas tempos ka viimasel võistluspäeval ja lõpetasid kõik kuus pühapäevast katset TOP3.
Ralli kokkuvõttes kuulus eestlastele kõrge ERC Junior klassi teine koht. Võitjatest, kelleks olid Max McRae / Cameron Fair (Peugeot 208 Rally4) jäid nad lõpuks maha 1.40,6.
„Kokkuvõttes peame ralliga väga rahule jääma. Teine ERC ralli ja sellisel keerulisel võistlusel lõppu jõuda on väga hea tunne. ERC Junior klassis on kiired kutid koos ja ei saa öelda, et konkurents nõrk oleks, sest kõik võivad siin kiiresti sõita. Koostöö M-Sport meeskonnaga oli väga hea ja autoga mingeid probleeme polnud. Järgmise stardi ERC sarjas teeme loodetavasti Eesti etapil, sest Kanaaride jaoks pole vahendeid ja Rootsis ei saa starti vanuse tõttu“ võttis Ungaris esimese ERC Junior poodiumikoha teeninud Vaher eduka võistluse kokku.Vaher / Pruul võitsid ERC Junior klassis 13. kiiruskatsest neli ja jäid TOP3 välja vaid kahel korral. Lisaks oli eestlaste auto ainus Fordi toodang, mis ERC Junior arvestuses katseid võitis ja finišisse jõudis.

Ralli järgselt õnnestus kommentaar saada ka M-Sport Poola meeskonna tegevdirektorilt Maciej Wodalt, kes oli mõistagi noore eestlase esitusega nii rajal, kui ka koostöö osas meeskonnaga väga rahul. „Kui ausalt öelda, siis oli väga hea nädalavahetus Jaspariga. Ma arvan ta on väga tore noormees ja ta on, ärge saage minust valesti aru, väga eestlaslik. Tema lähenemine oli alguses selline jahe ja emotsioonitu, kuid kui ta sai meeskonnaga rohkem tuttavaks ja muutus rohkem vabamaks, siis me nägime väga positiivseid emotsioone ja naeratusi. See kõik on täiesti arusaadav, sest tema jaoks oli kõik uus, ta on väga noor ja see oli tema esimene suurem rahvusvaheline ralli talle tundmatu meeskonnaga. Ta tuli kõige sellega toime väga-väga hästi ja koostöö meeskonnaga oli hea. Arvestades tema väheseid kogemusi andis ta meeskonnale väga head tagasisidet,“ kiitis M-Sport Poola tegevdirektor Maciej Woda ralli järgses intervjuus Eesti autoralli tulevikulootust.


„Väga hea sõit ja suurepärane tempo. Kahjuks sattus sisse ka rehvipurunemine, kuid seda juhtub ja eriti veel nende rehvidega, millega ERC Junior klassis sõidetakse. Sellest hoolimata oli neil Sanderiga väga tark lähenemine ja seda eriti pikal katsel, kus nad teadsid, et peavad rohkem mõistusega sõitma kui hulluks minema. Absoluutselt väga-väga positiivne ja hea nädalavahetus. Tulla teiseks oma esimesel välisrallil ERC Junior klassis ja nii nõudlikul rallil nagu seda Ungari oli, on väga hea saavutus. Ootan juba tema järgmisi rallisid, sest on olnud au,“ jätkas Woda.

ERC Delfi Rally Estoniani on jäänud täpselt 80 päeva! Pane end valmis ning haara rallipass Rally Estonia e-poest.

Foto: @World / Red Bull Content Pool