Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Tasuta Service Park, kiiruskatsed ja palju muud - WRC Rally Estonia süda on ERMis

Neljapäeval algava WRC Rally Estonia süda on juba neljandat aastat järjest Eesti Rahva Muuseumis (ERM), kus tegutseb võistluskeskus, toimub kaks ralli kiiruskatset ning rahva jaoks on avatud nii muuseum, EXPO kui Service Park. 

Ralliga seotud tööd ja tegemised tegelikult ERMi juba käivad, sest muuseumi teatrisaali ehitatakse üles võistluskeskust, kust juhitakse kogu ralli sündmuste käiku. Just sinna staapi jookseb kokku kogu operatiivinfo, live-pilt rajalt ja autodest ning kogu pika nädalavahetuse on seal reageerimisvalmis ralli partnerid - alustades kohtunikest ning lõpetades politsei, kiirabi ja päästega. Lisaks jõuab ERMist ralli otseülekande pilt üle kogu maailma ning sealses meediakeskus teevad tööd kodu- ja välismaised ajakirjanikud ja toimuvad pidevalt erinevad pressiüritused.   

ERMi õuealal, Majoraadi pargis antakse täna viimast lihvi selleks, et neljapäeval kl 20.05 saaks WRC sarja liider, Toyotal kihutav soomlane Kalle Rovanperä startida esimesele kiiruskatsele, mis kannab nimetust Visit Estonia/Tartu vald. Sama kiiruskatse, siis juba nime all SS17 Saku/Tartu vald 2, tuleb kordamisel laupäeva õhtul kell 20.24. Mõlema katse järel näevad pealtvaatajad Service Park’i lavalt päeva kolme parima sõitja intervjuusid.

Lisaks kiiruskatsetele on Tartu linnarahva, kodu- ja välismaiste külaliste jaoks juba neljapäeval alates kl 12 ERMi taga avatud Service Park, kus huvilised saavad jälgida kõikide WRC Rally Estonial osalevate meeskondade tegutsemist kogu ralli nädalavahetuse vältel. Sealsamas asub ka ralli EXPO, mis varasematel aastatel oli Tartu kesklinnas, Raekoja platsi juures, ning kus publik saab osaleda erinevatel atraktsioonidel, soetada kõige uuemaid fännitooteid ja tutvuda ka Eestis tegutsevate liitlasvägede moodsaima militaartehnikaga.

Service Park ja EXPO on neljapäeval avatud kl 12-22, reedel ja laupäeval kl 10-22. Kuigi otse tulles pääseb sinna tasuta, soovitavad ralli korraldajad igal juhul kasutada võimalust alustada teekonda ERMi peauksest.  Ostes sealt vaid 5 eurose eripileti püsinäitusele „Kohtumised“ saate rallialale liikudes ülevaate eestlaste põnevatest elulugudest. Selle püsinäituse sees leiab külastaja ka mitu põnevad ajutist näitust suveniirrätikutest nöörikunstini. 

WRC Ralli Estonia direktor Urmo Aava: “ERMist on saanud meie jaoks koostööpartner, kelleta me ei kujuta ralli korraldamist enam ette. Kõik need võimalused, mida ERM oma avarate võimalustega nii muuseumis sees kui õuealadel pakub, on nii unikaalsed, et ERM on konkurentsitult parim koht ralli juhtimis- ja meediakeskuse ning Service Parki jaoks. Soovitan inimestel igal juhul kasutada võimalust ja ERMist ralli nädalavahetusel läbi tulla, et lüüa kaks tummist kärbest ühe hoobiga - esiteks teha tutvust ERMi endaga ja teiseks vaadata, mis toimub Service Parkis ehk maailm tippralli telgitagustes ralli ajal.”

Eesti suurim ja tuntuim muuseum on külastajatele avatud kogu ralli aja ning ootab Raadile omadele kaasa elama tulnud rallisõpru muuseumisse julgelt sisse astuma. Avatud on nii püsi- kui ajutised näitused, millest üks põnevamaid on keha kultuurilisi tähendusi uuriv  „Õige keha, vale keha?“. Kunstihuviliste rõõmuks avati eelmisel nädalal Ukraina kunstniku Vadõm Ištšenko rahvalauludest inspireeritud maalinäitus. Näituse üksik- või majapiletiga saab ühe päeva jooksul näitusele siseneda korduvalt, mis võimaldab paindlikult osa võtta nii ralli programmist kui tutvuda ralli teeninduspargi ja muuseumis pakutavaga.

Eesti Rahva Muuseumi direktor Kertu Saks: „Eesti Rahva Muuseumis liituvad põneval kombel nii uus kui vana ja meid rõõmustab, et Rally Estonia meeskonda võõrustades aitame üht Eesti spordimaailma aasta tähtsündmust korraldada. See, et kokku saavad ralli ja muuseum, on maailmas siiski ainulaadne ja näitab, et muuseum on üks elav koht, kuhu igaühel on põhjust tulla. Ootame kõiki külalisi Raadile, selle nädala neljapäevast laupäevani lausa kella 20ni!“

Täpsem info: https://rallyestonia.ee/pealtvaatajale/uldinfo/service-park/Rally Estonia ERMis. Info külastajatele!