Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Autoralli MM-hooaeg 2023 jätkub eesootaval nädalavahetusel Mehhikos

Autoralli MM-hooaeg 2023 jätkub eesootaval nädalavahetusel Mehhikos. Kahe aastase pausi järel sõidetav Kesk-Ameerika võistlus kannab sel korral järjekorra numbrit 19. 

Ajaloo esimene Mehhiko ralli sõideti juba aastal 1979, kuid toona kandis võistlus nime Rally America.  MM-staatuse sai võistlus aastal 2004 ja esimeste võitjatena läksid ajalukku Markko Märtin / Michael Park. M-Sport meeskonnale oli see 100. stardiks MM-sarjas ja kaksikvõidu kindlustasid Briti meeskonnale Mehhikos toona Francois Duval / Stephane Prevot. 

Läbi ajaloo on Mehhikos enim võite ette näidata kahel võistluspaaril – Sébastien Loeb / Daniel Elena ja Sébastien Ogier/ Julien Ingrassia.  Mõlemal on ette näidata Mehhiko MM-ralli kuus esikohta. 

Tootjatest on Mehhikos edukaim olnud Citroën kaheksa võiduga. Tegevtootjatest on edukaim Ford, kellel varasemast kirjas kaks Mehhiko ralli võitu. 

MM-liidrina on avapäevale vastu minemas Rootsi ralli võitnud Ott Tänak / Martin Järveoja ( Ford Puma Rally1). Eestlastele pole see Mehhikos esimest korda teed puhastada. Aastal 2019 pidid nad Guanajuato ümbruses sõidetaval võistlusel tegema sama ja lõpetasid võistluse nende seni parima Mehhiko ralli tulemusega, milleks oli teine koht. Pärast ühte vahelejäänud rallit on tagasi stardis ka Monte-Carlo ralli võitnud Sébastien Ogier / Vincent Landais (Toyota GR Yaris Rally1) ja eelmisel aastal Hyundaile kruusarallidel kolm poodiumikohta toonud Dani Sordo / Candido Carrera (Hyundai i20 N Raly1), kes avapäevale startimas vastavalt viiendalt ja üheksandalt kohalt.  

Mehhiko MM-rallile 2023 on startimas 31 võistluspaari, kellest 10 sõidavad Rally1 hübriidautodega. Kokku tuleb võistlejatel läbida ralli jooksul läbida 23 kiiruskatset ja 312,77 katsekilomeetrit.