Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

WULF Autospordi Akadeemia aitab teha esimesed sammud autospordis koos nimekate juhendajatega

Sellel sügisel alustab koostöös Eesti Autospordi Liiduga WULF Autospordi Akadeemia ja kahel koolituspäeval LaitseRallyPark ja Porsche Ring rajakompleksides saavad 13-18 aastased noored põhjaliku baaskursuse nii teoorias kui praktikas. 

Ott Tänaku ja Martin Järveoja ning Jüri Vipsi edusammud rahvusvahelisel areenil on märkimisväärselt tõstnud huvi autospordi vastu ja tihtipeale on küsimuseks see, mismoodi sellega algust teha. Kuivõrd nõudlus selle vastu on olemas, siis saavad 16 noort osaleda „Noorte autospordi baaskursusel“, mis koosneb kahest koolituspäevast. 3. oktoobril toimub koolituspäev LaitseRallyPark rajal ja 17. oktoobril Audrus asuval Porsche Ringil. 

Koolitustel jagavad nõuandeid ja soovitusi oma ala tipud, kiirest sõidust räägib endine WRC sarja sõitja ja tänane Rally Estonia direktor Urmo Aava, ralli kaardilugemise nüansse tutvustab suure WRC kogemusega kaardilugeja Kuldar Sikk, tulevaste autosportlaste jaoks olulisel PR ja meedia teemal räägib Rally Estonia kommertsdirektor ja suure turunduskogemusega Saku Suurhalli juht Tarmo Hõbe. Detailsemalt litsentsidest ja võistlemisest Eestis räägib Eesti Autospordi Liidu tegevjuht Janis Kaal. 

„Kvaliteetne õpe loob noortele ja andekatele autosportlastele paremad võimalused tippu jõudmiseks. Äärmiselt oluline on õppida kohe asju õigesti tegema, mitte kaotada aega ja kulutada raha vales suunas liikumisele ja seejärel ümberõppele,“ ütleb Janis Kaal.  

„Akadeemia mitmekülgne programm annab osalejatele laialdased teadmised ja oskused. Lihtsalt autojuhtimise oskusest jääb tänapäeva autospordis läbilöömiseks väheks, tuleb osata leida toetajaid, suhelda meediaga, eri tahke on palju,“ võtab Kaal akadeemia programmi kokku.

Urmo Aava sõnul on selline kogemuse jagamine väga oluline. 

„Endise sõitjana oskan väga kõrgelt hinnata seda, et autospordis esimesi tõsisemaid samme planeerivad noored saavad vajalikud nõuanded, kuidas ja kuhu liikuda. Meil on inimesi, kes saavad oma kogemusele toetudes rääkida nii edusammudest kui ka eksimustest ja ma usun, et need praktikutelt saadud nõuanded aitavad meie noortel sõitjatel olla edukad erinevatel autospordialadel,“ on Urmo Aava enne esimest koolituspäeva positiivselt meelestatud. 

Noorte autospordi baaskursuse teoorialoengud

·       Ohutus ja turvalisus 

·       Kiire sõidu baasteadmised

·       Kaardilugemise alused/ legend kirjutamine

·       Toitumine, Füüsiline ettevalmistus

·       Spordipsühholoogia

·       PR ja meedia

·       Võistlustehnika

·       Litsents ja võistlemine Eestis

Praktika osas juhendavad noori LaitseRallyPark ja Porsche Ring instruktorid.

Baaskursusele võetakse kokku 16 noort. Kursuse maksumus ühele noorele on 400 eurot. Registreerimine algas 10. septembril Eesti Autospordi Liidu kodulehel. Lisainfot WULF Autospordi Akadeemia tegemiste kohta leiate kodulehelt autospordiakadeemia.ee ning Facebooki lehelt.

“Noorte autospordi baaskursus” on suunatud vanuses 13-18 autospordihuvilistele, kes soovivad astuda esimesi samme autospordi karjääri suunas või õppida kiire sõidu põhitõdesid professionaalsete juhendajate käe all. Baaskursuse läbinud noor saab vajalikud algteadmised nii võistlusspordi teooriast, kui ka sõidupraktikast. Lisaks on osaleja teadlik kuidas ennast edasi arendada ning millised on järgmised sammud, et võistlemist Eestis edukalt alustada.