Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Kalle Rovanperä kirjutas WRC Rally Estonia võiduga ümber autoralli ajalooraamatud

Pühapäeval, 18. juulil Tartus, Eesti Rahva Muuseumi juures asuval poodiumil lõppenud WRC Rally Estonia võitsid Kalle Rovanperä ja Jonne Haltunen (Toyota Yaris WRC). See on neile esimeseks WRC etapivõiduks ja ühtlasi on 20-aastane Kalle Rovanperä ajaloo noorim WRC etapi võitja. 

Rovanperä tegi korraliku viimase päeva ja edestas teiseks tulnud Craig Breeni ja Paul Nagle’it (Hyundai i20 Coupe WRC) 59,9 sekundiga. Kolmanda koha saavutasid Thierry Neuville ja Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 WRC) kelle kaotus võitjatele oli 1.12,4. 

Kalle Rovanperä: „Peale keerulist hooaega on väga hea saada oma karjääri esimene võitn just siin Eestis. See on minu jaoks peaaegu koduralli ja hea oli näha palju eestlasi mulle kaasa elamas.“

WRC 2 arvestuses olid võitjad Andreas Mikkelsen ja Ola Floene (Škoda Fabia Rally2 evo). WRC 3 klassi võitis Rally Estonia varasem võitja Aleksei Lukjanuk koos Jaroslav Feodoroviga (Škoda Fabia Rally2 evo). 

WRC Rally Estonia on 2021 aasta FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapp, mis sõidetakse Tartus, Tartu vallas, Otepää vallas, Elva vallas, Kanepi vallas, Kambja vallas, Peipsiääre vallas ja Mustvee vallas 15.-18. juulil 2021. 

Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool