Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Kalle Rovanperä ja Jonne Haltunen juhivad WRC Rally Estoniat

Reedel, 16. juulil sõideti FIA autoralli maailmameistrivõistluste esimene täispikk võistluspäev. Neljapäeva õhtul Raadimõisa pargis sõidetud Visit Estonia nimelise katse võitsid Kalle Rovanperä ja Jonne Haltunen (Toyota Yaris WRC). 

Kokku sõideti reedel kaheksa kiiruskatset ja päeva esimese katse järel asusid rallit juhtima Ott Tänak ja Martin Järveoja. Kahjuks purunes nende Hyundail järgmisel katsel rehv ja järgmisel katsel peale ühes kurvis välja kaldumist purunesid veel kaks rehvi. Kuna varurehvid olid otsas, pidid mehed ralli pooleli jätma. Laupäeval on eestlased tagasi stardis. 

Peale eestlaste katkestamist asusid WRC Rally Estonia liidrikoha nimel võitlusesse Kalle Rovanperä ja Jonne Haltunen ning Craig Breen ja Paul Nagle (Hyundai i20 Coupe WRC). Breen võitis kaks katset ja Rovanperä viis Päeva lõpuks oli Rovanperä edu 8,5 sekundit, kolmandal kohal olevad Thierry Neuville ja Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 WRC) kaotavad liidritele 53,4 sekundit. 

Kalle Rovanperä: 

„Täna oli väga hea päev. Surve oli läbi päeva peal ja olime kogu aeg piiri peal. Alustasin pisut rahulikult aga siis tõstsime tempot. Meil on Craig’iga hea võitlus ja ma naudin seda. Homme läheb usun samamoodi edasi, pisut teeme seadistuses muudatusi.“

TOP 6

1

Kalle Rovanperä

Jonne Halttunen

Toyota Yaris WRC

1:06:54.4

2

Craig Breen 

Paul Nagle

Hyundai i20 Coupe WRC

+8.5

3

Thierry Neuville

Martijn Wydaeghe

Hyundai i20 Coupe WRC

+53.4

4

Sebastien Ogier

Julien Ingrassia

Toyota Yaris WRC

+59.4

5

Elfyn Evans

Scott Martin

Toyota Yaris WRC

+1:15.1

6

Teemu Suninen

Mikko Markkula

Ford Fiesta WRC

+3:14.9

   

 

             

WRC 2 arvestuses on liidrid Andreas Mikkelsen ja Ola Floene (Škoda Fabia Rally2 evo), Georg Linnamäe ja James Morgan (Volkswagen Polo GTI R5) on seitsmendal kohal.

WRC 3 klassis on liidrikohal Rally Estonia varasem võitja Aleksei Lukjanuk koos Jaroslav Feodoroviga (Škoda Fabia Rally2 evo). Kolmandal kohal on Egon Kaur ja Silver Simm (Volkswagen Polo GTI R5), kelle kaotus liidrile on 50,5 ja kolmandal kohal olevale Sebastian Lindholmile 5,9 sekundit. Raul Jeets ja Andrus Toom on selles arvestuses seitsmendal kohal. 

Kiiruskatsete kohapeal jälgimise ja maailma parimatele rallisõitjatele kaasaelamise kõrval on tänavu võimalus publikul jalutada ringi Rally Estonia hooldusalal ja näha, kuidas toimetavad erinevate meeskondade mehaanikud. Päevapasse saab osta nii laupäevaks kui pühapäevaks, viimane neist sisaldab ka ligipääsu Eesti Rahva Muuseumi juures asuvale WRC Rally Estonia finišipoodiumile, mis sellel aastal saab ühtlasi olema ka power stage podium, millest toodetakse ülemaailmne telepilt. Tartu inimestele on heaks uudiseks ligipääs laupäeva õhtul sõidetavale Raadi kiiruskatsele, mis on tuttav juba eelmisest aastast. Pääse hea ligipääsu ja nähtavusega Raadi katsele maksab 15 eurot. 

Nii päevapassid kui terve nädalavahetuse rallipassid on müügil WRC Rally Estonia kodulehel 

www.rallyestonia.ee/pood

WRC Rally Estonia on 2021 aasta FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapp, mis sõidetakse Tartus, Tartu vallas, Otepää vallas, Elva vallas, Kanepi vallas, Kambja vallas, Peipsiääre vallas ja Mustvee vallas 15.-18. juulil 2021.

Manuses oleva foto autoriks palun märkida Red Bull Content Pool / Jaanus Ree