Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Auve Tech isesõitev auto avas WRC Rally Estonia

Neljapäeval, 15. juulil avati Tartus, Eesti Rahva Muuseumi juures asuval poodiumil FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapp, WRC Rally Estonia. Enne seda, kui WRC sarja absoluutsed tipud eesotsas Ott Tänaku ja Sebastien Ogieriga üle poodiumi sõitsid, avas sõidukite rivi Auve Tech isesõitev auto. Auve Tech isesõitva autoga sõitsid poodimilt ära WRC Rally Estonia avasõnad öelnud Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid, Tartu linnapea Urmas Klaas ja WRC Rally Estonia direktor Urmo Aava. 

See ei jää Auve Tech isesõitva auto ainsaks etteasteks WRC Rally Estonial. Pühapäeval, 18. juulil sõidetakse taas poodiumile WRC Rally Estonia lõputserermoonial vahemikus 15:00-15:30. See jääb ajavahemikku, kui Power Stage võitjad liiguvad poodiumi poole. Auve Tech isesõitev auto toob samal ajal service park poolt üle „carwalki“ lavale tähtsad persoonid, kes hakkavad autasutama WRC Rally Estonia absoluutarvestuse kolme paremat.   3wi 

Selleks, et sellest osa saada, võib hankida endale pühapäevase rallipassi. Pühapäevane 18. juuli RP2 päevapass pakub rallisõpradele võimalust saada osa nii kiiruskatsel toimuvast actionist kui selle passiga pääseb vaatama Neeruti kiiruskatse kahte läbimist (kell 7.21 ja 11.41) pealtvaatamisalas PA2. Sealt edasi saab selle passiga liikuda Tartusse, Eesti Rahva Muuseumi juures olevale WRC Rally Estonia finišipoodiumile, mis sellel aastal saab ühtlasi olema ka power stage podium. Selle algus on kell 15.21 Lisaks päevapassidele on saadaval ka VIP päevapassid ning nii kõigi päevapasside kui rallipasside info ning ostmine toimub WRC Rally Estonia kodulehel www.rallyestonia.ee/pood

Eesti esimese isejuhtiva sõidukina keskendub Auve Tech viimase miili transpordile, pakkudes jätkusuutlikke lahendusi nii suletud kui ka segaliiklusega aladel. Elektrilised isesõitvad bussid on varustatud LiDAR-ite, GPS-i ja mitmete kaameratega, et tagada kõikidel ajahetkedel 360-kraadinee nähtavus ja kiire reageerimine ümbritsevale keskkonnale. Isejuhtivad bussid aitavad teenindada reisijad piirkondades, kuhu tänane ühistranspordivõrk ei ulatu. Olles opereerinud mitmete riikide transpordisüsteemides, on bussid ennast tõestanud erinevates kliimavööndites ning tiheda liiklusega rajoonides. 


Auve Tech tegeleb autonoomsete süsteemide ja isejuhtivate sõidukite arendusega. Tänasel päeval on aina kasvavate sõiduautode osakaal vastutav ligi 45% kogu maanteetranspordi CO2 heitmete eest. Arvestades, et maailmas on kokku 1 miljard personaalsõidukit, on meil sama trendi jätkudes aastaks 2050 erasõidukite arv kasvanud 2,4 miljardini. Auve Techi eesmärgiks on läbi toimivate ühistranspordi lahenduste täiustamise vähendada erasõidukite osakaalu, vabastada seeläbi linnaruum massiivsetest parklatest ja muuta tänased lahendused nutikamaks ja jätkusuutlikumaks. Rohkem rohelust, ruumi ja värsket õhku meile kõigile. 

Autonoomsed lahendused annavad meile võimaluse säästa nii aega, kui loodust, olles turul juba täna, mitte kauges tulevikus. Töötame igapäevaselt selle nimel, et meie poolt pakutavad terviklikud lahendused teeksid maailma parandamise võimalikult lihtsaks ja kättesaadavaks. 

Auve Techi juhatuse liikme Mari-Ly Klaatsi sõnul on imetlusväärne, et Eesti on ennast nii mitmel erineval tasandil järjekordselt tõestanud. Meil on au osaleda juba teist aastat järjest ühe Eesti suurima ja mainekama autoralli etapil. Auve Techi autonoomsed bussid on kindlasti heaks näiteks tuleviku jätkusuutlikest transpordilahendustest ning meil on au üheskoos Rally Estoniaga seda tervele maailmale näidata. 

WRC Rally Estonia on 2021 aasta FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapp, mis sõidetakse Tartus, Tartu vallas, Otepää vallas, Elva vallas, Kanepi vallas, Kambja vallas, Peipsiääre vallas ja Mustvee vallas 15.-18. juulil 2021.