Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Rally Estonia kandideerib tänavuse aasta WRC sarja meeskonnatöö auhinnale

Tänavu Eestis esimest korda toimunud FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapp Rally Estonia kandideerib WRC sarja promootori poolt korraldataval hääletusel Asahi Kasei Team Spirit Award tiitlile. Nimetatud auhinnale on nomineeritud need organisatsioonid ja meeskonnad, kes on 2020. aastal saavutanud silmapaistvaid tulemusi või näitasid enda võimekust ja pühendumist raskuste ületamisel ja eesmärkide täitmist. Kokku on nominente neli ja hääletada saab WRC sarja ametlikul veebilehel. 

Pärast pea poole aasta pikkust koroonaviirusest tingitud pausi naases WRC sari tagasi rajale Eestis. Rally Estonia oli ainus FIA autoralli MM-sarja etapp peale võistluspausi, kus oli raja äärde lubatud publik. Vaid 63 päevaga leiti selleks võimalikud lahendused koostöös Eesti riigi, Rahvusvahelise Autoliidu FIA ja WRC promootoriga. Kokku sai Rally Estonia sündmustest osa 26 000 kohapealset inimest, nende seas korraldusega seotud inimesed, võistlejad ja meeskonnad, publik, kohalikud elanikud, kes olid ralli perimeetris ja nende külalised.

Erakordsetes oludes toimunud Rally Estonia oli esimene nii suurearvulise publikuga ülemaailmne tiitlivõistlus, mis korraldati COVID-19 tingimustes ja mis lõppes ilma ühegi nakatumisjuhtumita. Kõik see oli määrav, et Rally Estonia valiti nelja nominendi hulka, kes püüavad WRC sarja Asahi Kasei Team Spirit Award tiitlit. 

Hääletada saab siin:

https://www.wrc.com/en/news/season-2020/wrc/vote-now-asahi-kasei-team-spirit-of-the-year/

Lisaks sellele on Rally Estonia korraldustiimile ja Eesti riigile juba tunnustuseks, et Rally Estonia on 2021. aasta FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapp. 

Urmo Aava, Rally Estonia direktor: „10 aastaga on Rally Estonia korraldusmeeskond arenenud tiimiks, kes suudab alistada ka esmapilgul ületamatud raskused. Sama oluline on meie koostöö kõigi partneritega, mis viis tänavuse Rally Estonia 101% õnnestumiseni. Kandideerimine sellele auhinnale koos kolme teise väga väärika ja tugeva kandidaadiga on meile suur tunnustus.“

Rally Estonia on 2021 aasta FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapp, mis sõidetakse Tartus ja Lõuna-Eestis 15.-18. juulil 2021.