Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

WRC Rally Estonia avakatse võit läks jagamisele

Reedel, 4. septembril anti Tartus, Eesti Rahva Muuseumi territooriumil start Eesti esimesele FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapile, Rally Estoniale. Ralli avati võimsa avashowga, kus olid laval Eesti tippartistid ja tervitussõnad ütlesid Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas, Tartu linnapea Urmas Klaas, WRC Promoter tegevjuht Jona Siebel ning Rally Estonia direktor Urmo Aava. 

Peale avamist ja üle poodiumi sõitmist liikusid võistlejad Raadil asuvale esimesele Rally Estonia kiiruskatsele. Visit Estonia / Tartu vald nimelisel katsel, millel pikkust 1,28 kilomeetrit, läks katsevõit jagamisele Esapekka Lappi ja Janne Fermi (Ford Fiesta WRC) ja Sebastien Ogieri ja Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) vahel. Kolmas koht, vaid 0,1 sekundilise kaotusega, kuulus Ott Tänakule ja Martin Järveojale (Hyundai i20 Coupe WRC). 

WRC 2 arvestuse kiireimad oli Mads Ostberg ja Torstein Eriksen (Citroen C3 WRC). WRC 3 klassis said katsevõidu Jari Huttunen ja Mikko Lukka (Hyundai i20 R5), parimate eestlastena jagasid Egon Kaur ja Silver Simm (Škoda Fabia R5) ning Georg Linnamäe ja Volodimir Korsia (Volkswagen Polo R5) selles klassis kuuendat kohta (+1,1). 

JWRC klassi esimese katsevõidu said oma nimele Sami Pajari ja Marko Salminen (Ford Fiesta R2). Selles klassis sõitvad eestlased Ken Torn ja Kauri Pannas ning Robert Virves ja Sander Pruul said 7 ja 8 koha, kaotades vastavalt 2,9 ja 3,5 sekundit. 

Kõik tulemused on nähtavad siin: https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/

Laupäeval sõidetakse 10 kiiruskatset, esimesele, Ramudden Prangli katsele stardib esimene võistlusauto kell 7.40. Laupäevane stardinimekiri on nähtav siin: https://www.rallyestonia.com/userfiles/Start%20List%20for%20Section%201%20-%20TC%200%20-%20Friday%204th%20September%202020.pdf

Rally Estoniale on oluline korraldada rallivõistlus, mis ei too kaasa ühtki uut koroonaviiruse juhtumit.

Nii oleme koostöös SYNLABi laboriga testinud kõik sõitjatega kokku puutuvad korraldajad, ja Eesti meeskonnad. Kõik väliskülalised said riiki saabuda oma koduriigis tehtud negatiivse tulmusega ning pidid siin andma koheselt SYNLABis koroonatesti. Hetke seisuga on testitud 1332 inimest ning praeguseks hetkeks on kõik tulemused negatiivsed.