Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Eerik Pietarinen ja Juhana Raitanen toovad Shell Helix Rally Estoniale uue Skoda Fabia R5 evo

  • Eelmise aasta Shell Helix Rally Estonia R5 klassi võitja on taas stardis
  • Eerik Pietarinen jäi Shell Helix Rally Estonia katsetega väga rahule
  • Esimest korda on võistluses vastamisi uued Ford Fiesta R5 ja Skoda Fabia R5 evo 

Eerik Pietarinen on üks Soome noortest tulevikulootustest, kellele soomlased loodavad peagi juba WRC sarjas kaasa elama hakata. Koos Juhana Raitaneniga võitsid nad eelmisel aastal Shell Helix Rally Estonial R5 autode arvestuses ja tulid kaks nädalat hiljem Soome MM-rallil WRC 2 klassi võitjateks. Pietarinen ja Raitanen on stardis ka tänavusel Shell Helix Rally Estonial, mis sõidetakse 12.-14. juulil ja mis on ametlik WRC promotsooniralli. 

2018. aasta oli Pietarinenile ja Raitanenile esimene aasta R5 autoga ja Skoda Fabia R5 autoga tuldi lisaks eelpool mainitud tulemustele ka Soome meistriks. Tänavu osalevad nad kokku neljal WRC 2 klassi etapil Skoda Motorsport meeskonna ridades. Lisaks sellele ka Saksamaal ADAC Opel Rally Cup sarjas, kus on liidrid. Selle aasta parim WRC 2 klassi tulemus on Portugali rallilt, kus nad saavutasid neljanda koha. Shell Helix Rally Estonial stardivad nad uue Skoda Fabia R5 evo võistlusautoga. 

Eerik Pietarinen:

“Eelmisest Shell Helix Rally Estoniast on mul ainult head mälestused. Atmosfäär oli super ja katsed meeldisid mulle väga, eriti hüpped. Ka sellel aastal on meie põhieesmärgiks Soome MM-ralliks valmistumine, kus tahame näidata head kiirust. Hea on näha, et Rally Estonial on palju tugevaid R5 klassi sõitjaid ja see tähendab head konkurentsi.”

Shell Helix Rally Estonia on ühtlasi esimene kord, kui koos võistlevad kaks uue põlvkonna R5 autot. Teemu Suninen tuleb starti uue Ford Fiesta R5 autoga ja konkurents selles klassis saab olema väga tugev, sest kiireid sõitjaid on palju. 

Urmo Aava, Shell Helix Rally Estonia direktor:

“Eelmisel aastal oli heameel tunnistada noore Soome sõitja Eerik Pietarineni kiirust Shell Helix Rally Estonial. Tema varasemad saavutused ja Rally Estoniale järgnenud klassivõit Soome MM-rallil on kinnitanud, et see polnud juhus. Kuna nad stardivad ka sellel aastal Soome MM-rallil WRC 2 klassis, siis usun, et sarnaselt eelmise aastaga saavad nad Eestis selleks hea ettevalmistuse teha. Nüüd on meil stardis kaks uut R5 autot, mis teeb heitluse nende autode klassis põnevaks.”

Rallipassid on müügil Circle K jaamades üle Eesti ning rallyestonia.ee rallipoes hinnaga 29€.

Kõigil, kes plaanivad tulla tänavusele Shell Helix Rally Estoniale, aga pole veel kas majutust leidnud või välja valinud, soovitame kindlasti tutvuda Rally Estonia kodulehel oleva valikuga, kust leiab erinevaid võimalusi alustades kodumajutusest ja lõpetades hotellidega. 

Samuti on võimalik kõigil soovijatel pakkuda kodumajutust läbi Rally Estonia kodulehel oleva lihtsa platvormi, kuhu oma majutuse lisamine on lihtne. 

www.rallyestonia.ee/pealtvaatajale/majutus/

Shell Helix Rally Estonia 2019 sõidetakse 12.-14. juulil Tartu, Otepää, Elva, Kanepi ja Kambja teedel ning see on FIA European Rally Trophy ning Eesti ja Läti meistrivõistluste etapp ja WRC ametlik promotsiooniralli.