Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Ott Tänak ja Martin Järveoja lõpetasid Shell Helix Rally Estonia avapäeva liidritena

Laupäeva hommikul kell 8.18 esimese kiiruskatsega alanud Shell Helix Rally Estonia esimene võistluspäev pakkus kuhjaga emotsioone ja põnevaid heitlusi mitmes klassis. Kokku sõideti 11 kiiruskatset ja vaieldamatult populaarsemad olid Alaküla hüppel ja Leigo järvede juures olnud pealtvaatamisalad ning Tartu linnakatse, mis lõpetas päeva. Päeva lõpetasid liidritena Toyota Gazoo Racing WRC meeskonna sõitjad Ott Tänak ja Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC).

Tänak ja Järveoja võitsid kokku 8 kiiruskatset ja nende edu on Citroen Racing sõitjate Craig Breen-Scott Martin (Citroen C3 WRC) ees Tartu linnakatse järel on 20,7 sekundit.

“Korralik päev on olnud. Olen küll nurisenud esimese stardikoha üle aga tegelikult on kõik väga hästi. Oleme saanud palju infot ja katsed on head. On olnud hea päev kodustel teedel kõigi fännide ees, keda on olnud raja ääres väga palju,” rääkis Tänak.

Ka Craig Breen ja Scott Martin olid päevaga rahul, nende nimele jäi kaks katsevõitu. “Kokkuvõttes on olnud hea päev. Oleme liikunud palju edasi, mis on tulevikus kasulik. Eesti rallipublik ja see atmosfäär siin on olnud võimas,” oli Breeni kommentaar peale Tartu linnakatset.

Kolmandana lõpetasid päeva Hyundai Motorsport meeskonna sõitjad Hayden Paddon ja Seb Marshall (Hyundai i20 Coupe WRC), kellel on kaotust liidritele 29,81 sekundit ka kes said samuti kirja ühe katsevõidu.

“Täitsa rahul, oleme saanud palju erinevaid seadeid proovida, mis oli meil siia tulles ka eesmärk. Katsed on head ja nauditavad,” rääkis Paddon.

Absoluutarvestuse esikuuikusse mahuvad veel Eerik Pietarinen ja Juhana Raitanen (Skoda Fabia R5) Jari Huttunen ja Antti Linnaketo (Hyundai i20 R5) ning Georg Gross ja Raigo Mõlder (Ford Fiesta WRC).

Esiveoliste autode klassis Estonian R2 Challenge oli läbi päeva äge heitlus. Sarja liidrid Ken Torn ja Aleks Lesk (Ford Fiesta R2) lõhkusid päeva alguses rehvi ja kaotasid aega. Vaatamata sellele suutsid nad pärast väga põnevat päeva selles klassis tõusta liidriteks. Edu teisel kohal olevate Roland Poomi ja Ken Järveoja (Ford Fiesta R2) ees on 6,99 ja kolmandal kohal olevate Rasmus Uustulndi ja Kauri Pannase (Peugeot 208 R2) ees 13,04 sekundit.

EMV 4 klassis on Eesti meistrivõistluste arvestuse liidrid Ranno Bundsen ja Robert Loštšenikov (Mitsubishi Lancer EVO 8), EMV 5 klassis Kristo ja Raido Subi (Honda Civic Type-R) EMV 7 klassis Gert Kull ja Toomas Keskküla (BMW M3) EMV 8 klassis Tauri Vask ja Tanel Vask (Volkswagen Golf 2), EMV 9 klassis Raigo Vilbiks ja Hellu Smorodin (Lada Samara) ja EMV 10 ehk veoautode klassis Taavi Niinemets ja Esko Allika (Gaz 51).

Mitteametlikud tulemused: https://rallyestonia.com/results/

Shell Helix Rally Estonia ametlik ralliraadio on KUKU raadio. Ralliraadio on eetris alates reedest ja levib Tartus sagedusel 104,2 Mhz ning Otepääl 91,8 Mhz. Samuti on ralliraadio kuulatav internetis aadressil http://player.kuku.postimees.ee/ralliraadio

Pühapäeval on Rally Estonia kavas viis kiiruskatset, neist viimane, tasuta katse Elva linnatänavatel, mille alguseks on 14.47. Sellele eelneb algusega kell 13.00 crosskartide sprindivõistlus samal katsel. Shell Helix Rally Estonia võitjaid saab Tartus, Raekoja platsil tervitada kell 16.00.

Shell Helix Rally Estonia 2018, mis toimub 13.-15. juulil Tartus, Otepääl, Elvas ja Kanepi valla teedel on Eesti ja Läti autoralli meistrivõistluste etapp ning FIA European Rally Trophy etapp.