Delfi Rally Estonia
Ralli algab
00
päeva
:
00
tundi
:
00
minutit
:
00
sekundit
Fia WRC Autosport

Soome meistrivõistluste liider Eerik Pietarinen tuleb Shell Helix Rally Estoniale R5 klassis konkurentsi pakkuma

13.-15. juulil toimuva Baltikumi suurima autospordisündmuse, Shell Helix Rally Estonia osalejate nimekiri täienes Soome tulevikutegijatega. Eerik Pietarinen ja Juhana Raitanen on tänavu valitsenud Soome meistrivõistlusi klassis SM1 ja nad on kindlasti Shell Rally Estonial ühed soosikud R5 klassi võidu osas. Nad sõidavad endise WRC sõitja Toni Gardemeisteri meeskonna TGS Worldwide Skoda Fabia R5 autoga.

2017. aastal SM2 klassis Soome meistriks tulnud Pietarinen liikus tänavu klass kõrgemale ja koostöö Toni Gardemeisteriga on kandnud vilja. 23-aastane Pietarinen alustas ralliga 19-aastaselt ja on Soomes näidanud väga head kiirust. Välisstartide oskaal on seni olnud väike, piirdudes Eestis sõidetud Saaremaa ralliga ning Lätis Rally Latvial osalemisega. Juuni lõpul osales rallipaar San Marino kruusarallil, kus saavutas neljanda koha. Tänavu teevad nad R5 autoga debüüdi ka autoralli MM-sarjas, kui stardivad peale Rally Estoniat Soome MM-rallil.

Eerik Pietarinen: „See on meile väga oluline võistlus, kuna tegemist on kiire ralliga ja just seda vajame me enne Soome MM-rallit. Samuti on konkurents siin tugev, mitmed kiired R5 autod eesotsas Jari Huttuneniga ja WRC autod. Viimastega me loomulikult võidu ei sõida, nad on klass omaette, kuid tahame kindlasti olla R5 klassi tipus.“

Urmo Aava, Shell Helix Rally Estonia direktor: „Eerik Pietarinen ja Juhana Raitanen toovad Shell Helix Rally Estoniale R5 klassi tugevat konkurentsi. Kindlasti on siin põnev jälgida kahe Soome paari, Pietarineni ja Hyundai Motorsport meeskonna sõitjate Jari Huttuneni ning Antti Linnaketo omavahelist mõõduvõttu. Neile lisaks on R5 klassis tugevaid sõitjaid nii Baltikumist kui ka Poolast.“

Shell Helix Rally Estonia stardis on kolme WRC meeskonna sõitjad: Ott Tänak ja Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC), Hayden Paddon ja Seb Marshall (Hyundai i20 Coupe WRC) ning Craig Breen ja Scott Martin (Citroen C3 WRC). Kokku registreerus võistlusele 103 meeskonda, nende hulgas 5 WRC autot, 10 R5 klassi autot, 4 proto klassi autot ja 12 R2 klassi autot.

Rallipassid ja ametliku kontserdi Nyusha pääsmed on müügil Circle K jaamades üle Eesti ning rallyestonia.ee rallipoes. Ametlik ralliprogramm alates 04.07 müügil Circle K jaamades üle Eesti ja kohapeal Sportland rallipoe telkides. Fännitooted piiratud valikus müügil Circle K jaamades üle Eesti ja rallyestonia.ee rallipoes ning kogu valikus kõikjal kohapeal Sportland rallipoe telkides.

Ralli ava- ja lõputseremoonia toimub Tartus, Raekoja platsil. Tartus sõidetakse ralli üks publikukatse ja Tartu Lauluväljakul toimub ralli ametlik kontsert, mille peaesinejaks on Venemaa superstaar Nyusha, kellega jagab lava meie enda armastatud Eesti aasta naisartist Liis Lemsalu. Otepää ja Tehvandi spordikeskus on taas ralli tehniliseks keskuseks, kus asub nii hooldusala kui ralli juhtimiskeskus. Elvas sõidetakse samuti publikukatse, mis on Shell Helix Rally Estonia viimane kiiruskatse.

Shell Helix Rally Estonia 2018, mis toimub 13.-15. juulil Tartus, Otepääl, Elvas ja Kanepi teedel on Eesti ja Läti autoralli meistrivõistluste etapp ning FIA European Rally Trophy etapp.